torstai 16. lokakuuta 2014

Lohikäärmeen luolaa ja puutteellista palvelua

Aamupäivän retkemme suuntautui Wavelin linnaan. Taitoimme osan menomatkasta ratikalla, joka onneksi sattui olemaan uudempaa matalalattiamallia. Ratikat näyttävät olevan täällä todella täysiä, ja vanhempiin ratikkamalleihin ei ole ainakaan tuplarattaiden kanssa mitään asiaa, ellei rattaita laita ihan kasaan.

Wavelin linnan alue on suhteellisen laaja. Erilaisia kohteita/näyttelyitä on kymmenkunta, ja niihin kaikkiin ostetaan liput erikseen - ostamasi kohteet tosin merkitään koko perheen osalta samalle paperille, jota voit sitten näyttää sisäänkäynneillä. Valitsimme ihan lasten kärsivällisyyden huomioiden vain kaksi kohdetta: kuninkaalliset aarteet ja aseet -näyttelyn sekä lohikäärmeen luolan. Wavel on varmasti ihan hyvä kohde lapsillekin, muttei ihan näin pienille. Yksivuotias haluaisi tietenkin koskea kaikkeen, mutta piha-aluetta lukuun ottamatta kaikki on tarkan vartioinnin alla. Rattaita ei saa viedä muihin sisätiloihin kuin Visitors Centeriin, eikä näyttelytiloihin saa viedä ollenkaan esimerkiksi reppuja tai sateenvarjoja, vaan ne on jätettävä erilliseen tavarasäilytykseen. Lohikäärmeen luolaankin menin lopulta kaksin isomman lapsen kanssa, sillä reitin pystyi kulkemaan vain yhteen suuntaan, ja yhdistelmä kierreportaat alas kukkulalta + takaisin ylös rattaita hakemaan todettiin turhan hankalaksi. Vaikkei lohikäärmeen luola paikkana kovin kummoinen ollut, se tuntui kyllä ruokkivan lapsen mielikuvitusta. Ulos tultua lohikäärmepatsas syöksi tulta suustaan, ja ritariksi pukeutunut työntekijä olisi haastanut pienen puumiekan kantajani miekkataisteluun.



Puolalainen palvelu on matkallamme ollut odotuksiin nähden todella hyvää, ja esimerkiksi ravintoloissa kaikki on mennyt sujuvasti. Tänään tuli sitten huonompia kokemuksia: suomenkielisissä opaskirjoissa kehutun japanilaisen kulttuurikeskus Mangghan kahvilasta ei saanut mitään, vaikka sulkemisaikaan oli puolitoista tuntia aikaa ja tiskin takana ainakin neljä ihmistä. Tila sinänsä oli hieno, aulasta löytyi lapsille pieni leikkipaikka ja maisema joelle oli upea. Kazimierzin trattoria Cyklopista löytyi myös hyvä lasten leikkipaikka ja ravintola oli oikein tunnelmallinen, mutta lopulta pöytään tuotiin osittain vääriä ruokia (hyvitettiin kyllä vähän laskussa maininnan jälkeen).

Lapsilla vuotavat nenät siihen malliin, että yhden aivastuksen jälkeen saattaa olla naama täynnä räkää. Myöhään huomenillalla pitäisi lentää Suomeen, joten huomisen aamupäivän vieton jälkeen on ruvettava pakkailemaan tavaroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti