tiistai 14. lokakuuta 2014

Eläintarhapäivä

Aamulla suuntasimme taksilla Krakovan eläintarhaan, joka osoittautui todella mainioksi paikaksi pienten lasten kanssa liikkuville: välimatkat olivat lyhyitä, rattailla pääsi joka paikkaan ja eläimet näki läheltä. Lapset saivat kävellä paljon myös itse - olosuhteet olivat siistit ja turvalliset. Pienempi pelästyi riekkuvia apinoita ja Mini Zoossa vipeltäviä marsuja, mutta norsut eivät pelottaneet yhtään.



Isommalla on muistoja jo useista eläintarhoista ja täällä vaikutuksen teki ainakin se, ettei yhdenkään häkin tai aitauksen kohdalla tarvinnut sanoa, että "jos oikein tarkasti katsot tuonne ylös vasemmalle, niin saatat nähdä vilauksen hännästä..." Illalla eläintarha jatkui sitten asunnolla mm. siten, että jalkalampun sytytysnaru toimi köydessä keinuvana apinana, jolle sisarukset antoivat kilpaa vauhtia.

Palasimme eläintarhasta bussilla keskustaan ja kävimme syömässä Vanhassa kaupungissa Chlopskie Jadlo -ravintolassa (Jana 3) dumplingeja ja perunalettuja. Lapsille löytyi pieni leikkinurkkaus, ja lähtiessä he saivat pienet puiset pillit mukaan. Eilen jo totesimme nuorimman olevan ravintolasyömisen kannalta hankalassa iässä - hän kun osaa kävellä ja vauhtia riittää, mutta älyä ei. Yksinkertainenkin leikkipaikka tuntuu kummasti hillitsevän halua juosta pitkin ravintolan käytäviä.

Päivässä ei muuta ongelmaa ollut kuin se, että isompaa ei saatu nukahtamaan päiväunille useista yrityksistä huolimatta. Häntä itseään se ei tuntunut suuremmin haittaavan, mutta vanhemmat olisivat olleet levon tarpeessa... Kuvassa päiväunia nukkumaton leikkii uusilla paloautoillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti