maanantai 13. lokakuuta 2014

Ensimmäiset suorat bloggaukset reissusta

Terveisiä Krakovasta, täällä ollaan syysloman vietossa! Pääsen ensimmäistä kertaa bloggaamaan suoraan reissusta, ja ensimmäinen vastoinkäyminen tuli jo: meillä ei tietenkään ole mukana sitä digikameran piuhaa, jonka kautta kuvat saisi siirrettyä koneelle. No, pitää tulevina päivinä yrittää ottaa kuvia tabletilla tai kännykällä ja siirtää varsinaisella kameralla otetut kuvat myöhemmin.

Tällä blogilla ei ole yhtään mainostajaa tai tukijaa, joten jos ja kun seuraavassa joitakin yrityksiä mainitsen, teen sen ihan omasta tahdostani.

Reissu suunniteltiin aika tutuin kuvioin: Finnairin lento Helsingistä ja asunto Only-apartmentsin kautta. Lapset kutsuttiin koneeseen tullessa kurkistamaan lentokoneen ohjaamoon ilman mitään omaa pyyntöämme, nähtävästi oli hyvin lapsiystävällinen henkilökunta vuorossa. Olemme käyttäneet reissuillamme paljon vuokra-asuntoja eri välitysfirmojen kautta ja tähän asti ainoa pettymys on ollut eräs Edinburgissa sijainnut asunto, jossa luottokortiltamme veloitettiin pitkä aika reissun jälkeen reilua 90:ä euroa vastannut summa, koska pussilakanassa oli ollut "ilmeisesti silmämeikkitahra". Kumma juttu vain, kun kukaan tuolloin reissussa olleista ei ollut mitään meikkiä käyttänyt - pyysimmekin kuvia nähtäväksi, mutta niitä ei kuulunut, ja kun uhkasimme ilmoittaa asiasta matkailuviranomaisille, vuokraajilta tuli viesti, että emme sitten kuulu mihinkään liittoihin - turha valittaa. Mutta joka tapauksessa vuokra-asunto (joita saa siis helposti myös lyhyille lomille) on mielestäni lasten kanssa matkustaville parempi vaihtoehto kuin hotellihuone: tilaa on enemmän, ympäristöt usein mukavampia ja ruokaa pystyy laittamaan itsekin. Voin myöhemmin kirjoittaa vinkkilistan vuokra-asunnon valintaan liittyen, mutta palataanpa nyt Krakovaan =).

Ensimmäisen lomapäivän kohokohdat lasten kannalta olivat juoksu pulujen perässä toriaukioilla, hyvä leikkipuistolöytö (katujen Skawinska ja H. Wietora väliselle alueelle lähelle joen rantaa jäävä) ja Cafe Chocon (www.chocacafe.pl/en/) perältä löytynyt monipuolinen lasten leikkipaikka. Yllätyksiä tuli sen sijaan esimerkiksi isoksi mainostetussa Jubilat-tavaratalossa, joka oli kuin neuvostoajalta eikä esimerkiksi leluosastolta löytynyt yhtään ainoaa tunnettua lelumerkkiä. Ehkä tämä olisi pitänyt aavistaa siitä, että Sankarimatkailijan Krakova -opaskirjassa Legoja myyvä liike mainitaan erikseen. Sää oli lämmin (+20 parhaimmillaan), ja lapset pääsivät pitkästä aikaa olemaan ulkona ilman erillisiä ulkovaatteita, mikä tietysti tuntui mukavalta. Energiaa on purkautunut ihan kiitettävästi eilisen matkustuspäivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti