sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Leikkipuistoista muutama sananen



Pienten lasten kanssa on ulkoiltava päivittäin monta kertaa, ja parhaita energianpurkupaikkoja kaupunkiympäristössä ovat leikkipuistot. Kuvat ovat prahalaisesta leikkipuistosta joulukuulta 2013.

Leikkipuistoja on löytynyt matkakohteistamme vaihtelevasti. Turistikohteissa on usein hienojakin leikkipuistoja keskeisillä paikoilla (mm. Montenegron Budva); toisaalta ei-turistikohteiden normaaleilta asuinalueilta leikkipuistoja saattaa kyllä löytyä, mutta niitä ei ole merkitty karttoihin tai opasteisiin. Rattaita työntelevät paikalliset ovat parhaita neuvojia niin tässä kuin muissakin lapsia koskevissa asioissa!

Leikkipuistojen turvamääräykset eivät useimmissa paikoissa ole Suomen tasolla. Kannattaa siis olla tarkkana, ettei lapsi esimerkiksi pääse putoamaan mistään. Portugalin Aveirossa pääsimme oikein ihastelemaan erään leikkipuiston valtavan laivarakennelman turvallisuutta, ja sitten huomasimmekin, että kyseinen tuote oli suomalaista alkuperää.

Leikkipuistot ovat yleensä aidattuja ja sikäli turvallisia juoksupaikkoja myös suurkaupunkien vilinässä. Huomaa, että kuten Suomessakin, osa puistoista on esim. päiväkotien yhteydessä ja vain niiden väelle tarkoitettuja. Osa julkisista leikkipuistoista saatetaan sulkea iltaisin jo esimerkiksi kuuden aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti