keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Äiti ostoksilla

Tänään äiti sai muutaman tunnin omaa ostosaikaa - putiikkien kiertely tuplarattaiden ja etenkin niissä istuvien kanssa olisi ihan mahdoton tehtävä. (Jos siis olet yksin pienten lasten kanssa reissussa, voit varautua siihen, että pääset ostoksille ehkä torille, automarkettiin tai isoon ostoskeskukseen, mutta et pikkuruisiin puoteihin.) Löytöinä oli kohtuuhintaista puolalaista designia: lastenvaatteita ihastuttavasta Malystylista (www.malystyl.pl) ja itselle huppari Idea Fixistä (www.ideafix.pl), jossa oli aikuisten vaatteiden lisäksi myös huonekaluja ja pienempää sisustustavaraa. Nuorten puolalaisten suunnittelijoiden design on vasta juuri nyt nousussa, ja monet ns. boheemin keskiluokan trendit vaihtoehtobaareineen alkavat muutenkin näkyä erityisesti Kazimierzin kaupunginosassa (vanha juutalaiskortteli). Lisäksi löysin - vihdoin - pienemmälle vaippoja. Nyt oli ensimmäinen kerta, kun en pakannut useiden päivien vaippasatsia mukaan matkalaukkuun, ja samalla ensimmäinen kerta, kun vaippoja ei ollutkaan helposti saatavilla lähimmästä, toiseksi lähimmästä tai kolmanneksikaan lähimmästä kaupasta. Eilen löysin yhdestä kaupasta sopivia vaippoja kahden kappaleen pakkauksissa, mutta näitä pakkauksia oli hyllyssä tasan kolme. No, tänään kannoin sitten normaalin Pampers-paketin useiden kilometrien päästä asunnolle.


Kahden ravintolaruokailun päivää vietettiin myös: Kazimierzin Szarassa syötiin lounaaksi juutalaista ruokaa ja ihan asuntomme naapurissa Konfederacka 4:ssä illallista. Szara on tyylikäs ravintola, ja onneksi siellä oli lounasajan alussa vähän asiakkaita, sillä lapsemme keksivät ruokaa odotellessa jonkin ihmeellisen kilpakiljahtelun. Asuntomme naapuriravintola ei taas vaikuttanut ulkoisesti millään tavalla lapsiystävälliseltä paikalta (portaita, kaiteettomia parvia, viinipulloja ja lyhtyjä lattioilla) mutta ilahdutti positiivisesti: loft-tyyppisessä takaosassa oli tarjolla lapsille halloween-lyhtyjen muovailua savesta maksua (täkäläisittäin varmaan kallis 20 zlotya eli n. 5 euroa) vastaan. Tämänkaltaiset ideat voisivat kyllä toimia suomalaisissakin ravintoloissa, liekö jossain järjestetty?

Äsken löysin muuten kohdan, josta blogin aika-asetuksen sai vaihdettua. Tähän asti kellonaika bloggauksieni yhteydessä on ollut väärä, toivottavasti nyt muuttuu oikeaksi. Kirjoittelen siis oikeasti päivän tapahtumista vasta illalla enkä puolelta päivin =). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti